Tiistaina 16.2.2010 olin SMART Board koulutuksessa. Keskiviikkona 17.2 pääsin pikkaisen kokeilemaan ja torstaiksi 18.2 tein 2 tunniksiksi opetusmateriaalia SMART board:lle.

Ensimmäinen kokemus oli erittäin mukava ja laitteesta tuli pelkästään positiivisia ajatuksia. Varmasti laitteestaa löytyy hinnan lisäksi muutakin jossa olisi kehitettävää. Rahakirstun päällä istuvilla on omat juttunsa joilla torpataan hienot tekniset innovaatiot. Uudessa laitteessa on aina käyttäjistä johtuvia "vikoja". Varmaan löytyy oppimista ennenkuin laitteen kaikki ajurit ja yms. on hallinnassa.

Jo pelkän Power pointin ja pdf:n esittämiseen sai aivan uusia ulottovuuksia. Käytin kynää korostamaan tiettyjä tärkeitä asioita. Pdf:ssä oli luettelo jonka seuraaminen olisi ollut hankalaa, raskasta ja väsyttävää. Verho ominaisuutta, samaa ominaisuutta kuin voi kalvoheittimessä hyväksikäyttäen saa luettavuutta ja seurattavuutta parennettua huomattavasti.

SMART board käytetään omalla ohjelmalla Notebook:lla. Ohjelmaan saa lisäpaketteja, kuten matematiikka. Valmista materiaalia löytyy esim. matematiikkaan. Ammatillisiin aineisiin ei juuri löydy valmista materiaalia.Notebookin käytöllä voi tallentaa oman oppitunnin ja palata siihen seuraavalla kerralla. Loistavaa on myös se että esim. kokeisiin kerrattaessa voisi palata juuri sen ryhmän oppituntiin. Toki herää ajatus että kun tekee opetsmateriaalia jollekkin tietylle välineelle sen omalla ohjelmistolla. Tuleeko sen myötä riskejä että tehty työ muuttuisi hyödyttömäksi? Power pointilla on jatkuvuutta, eli versioiden muuttuessa esitykset siirtyvät mukana.
Itselläni on suurin osa materiaalista Power pointteina ja pdf, molemmat ovat suoraan hyödynnettävissä vuorovaikutteisesti SMART board:ssa. Oppilaiden mukaan ottaminen sujui kivasti. On mukavaa nähdä kevään aikana kuinka odotukset täyttyvät.

Lisää tietoa löydät täältä.............