Kännykkä

Teknologisoituva nuoruus

Liikkuvan median ulottuvuuksia, Timo Mäntylä

Nokia E 51 Taloussanomien työkalutesti
Taloussanomat: "E51:ssä ei ole mitään erikoista, mutta samalla siinä on melkein kaikki, mitä työpuhelimeen on viime aikoina keksitty."

Afterdawn.com
Tekniset tiedot E51

eTaitava

Kokemuksia eTaitavan käytöstä Kemi Tornion ammattikorkeakoulu

WWW.tietokone.fi: Kännykkä tukee työssäoppijaa

Pekka Pirttiaho: \"Useimmilla aloilla vaaditaan päiväkirjan tekemistä. Yleensä se on tehty työläästi paperille. Tämä korvaa yleensä paperisen päiväkirjan ja tiedot tulee päivitettyä säännöllisesti. Lisäksi opiskelija kokee, että hänen oppimisestaan ollaan kiinnostuneita.\"

Omat ensikokemukset eTaitavasta

Olen hallinnoijana eTaitava järjestelmässä meidän koululla. Ensimmäisenä aloitin hallinnoinnin tekemällä hierarkian eli organisaation. Hierarkian laatimisen jälkeen voi luoda käyttäjätunnuksia. Loin itselle kokeiluprofiilin kotipuhelimeeni. Lataus onnistui hyvin ja helpohkosti. En ollut aiemmin käyttänyt puhelimen selainta, joten selaimen käyttö oli outoa minulle. Laadin koejakson opettajan roolissa eTaitavaan, jota sitten testailin omalla puhelimella. Vastaamista kokeiltiin oppilaan kanssa ja se sujui erittäin helposti. Otin kahdesta eri luokasta 2 oppilasta koekäyttöön. Oppilaista 1 suorittaa vastaukset tietokoneella ja kolme puhelimella/ tietokoneella. Käyttäjätunnuksien tekemisessä otettiin latauslinkin lähettäminen käyttöön. eTaitava lähetti latauslinkin annettuun numeroon, josta lataus sujui helposti.

Ensikokemuksien mukaan eTaitavan käyttöönotto tuntuu oppilaista helpolta. Käyttöä ei koettu hankalaksi. Suurimmat kysymykset tuntuivat olevan mitä se maksaa?

www.tietokone.fi kännykkä tukee työssäoppijaa:
Pirttiahon mukaan sovelluksen arvioidaan toimivan ¾ opiskelijoiden kännyköistä. Vaatimuksia ovat java-tuki, gprs-yhteys ja värinäyttö. Pirttiaho sanoo, että datakulut jäävät alle euroon kuukaudessa, mutta hankalinta edullisen paketin löytäminen on ollut Soneran liittymien kanssa.

www.gsm.fi löydä edullisin liittymä tiedonsiirtoon

http://www.vertaa.fi/gsm/
Palvelulla voi verrata nykyisen liittymän "arvoilla" palveluita toisiinsa.

eTaitava lyhyesti

Mobiletools sivulla on esitelty eTaitavaa. eTaitava on oppilaitoksille kehitetty mobiili työssäoppimisen ja harjoittelun ohjaamisen työkalu. eTaitava antaa opettajalle mahdollisuuden reaaliaikaiseen ohjaukseen ja vuorovaikutukseen opiskelijan ja työnantajan kanssa työssäoppimisjakson aikana.

eTaitava-tuotteen avulla työssäoppimisen prosessista on mahdollista saada strukturoidumpi ja laadukkaampi. Järjestelmä perustuu päivittäisen palautteen keräämiselle - opiskelijalta kysytään päivittäin kuulumiset yksinkertaisten kysymysten muodossa. Lisäksi opiskelija voi täydentää työssäoppimisen päiväkirjaansa kamerapuhelimella otetuilla kuvilla tai videoilla.

Päivittäisen kontaktin kautta opiskelijan, opettajan ja työnantajan välinen yhteys on säännöllistä ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin pystytään puuttumaan nopeammin. Samalla kerätään jatkuvaa tietoa opiskelijan työssäoppimisen sujumisesta. Tätä tietoa opettaja hyödyntää omassa ohjauksessaan. Työnantajalle tarjoutuu mahdollisuus vaikuttaa aidosti oppilaan kehittymiseen työssäoppimisen aikana ja samalla kehittää oppilaitoksen toimintaa tulevaisuuden työssäoppijoiden osalta omien tarpeidensa mukaisesti. eTaitava tekee työssäoppimisen prosessista läpinäkyvän ja entistä tuloksellisemman.
(lähde:http://www.mobiletools.fi/fi/?page=etaitava)

eTaitava video


eTaitava esittely

eTaitava mobiletools


Muuta

http://www.hyvite.fi/webhyvite/mm.nsf/lupgraphics/XH_Heinonen.pdf/$file/XH_Heinonen.pdf

http://www.eoppimiskeskus.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=31971&Itemid=12

http://sisukas.jamk.fi/content/view/51/66/


http://www.ijkk.fi/erityinen/raportit/tyossaoppimisen%20verkko%20ohjaus.pdf

Omat kokemukset

 

eTaitava